Pappa Apa och skridskoprinsessan

Mira och Hans var och körde några varv i ishallen idag. Mira var grym, dock lite förgrymmad på sin klädsel.  Förra helgen fastnade hon framför tv:n i TIMMAR och tittade på konståkning. Efteråt konstaterade hon att hon ska bli isprinsessa när hon blir stor. Döm hennes förvåning när föräldrarna tvingar henne att ha OVERALL när hon ska till ishallen.
Och hajja exakt hur förbannad hon blev när hon kom dit och det faktiskt fanns tjejer som åkte i klänning - OCH det fanns glitter-is-prinsesse-klänningar till försäljning där och då som hon inte fick köpa. 
Sofie och Hans taktik att berätta att isprinsessor bara åker i klänning på tävling föll rätt snabbt. 

Medan Mira och Hans dansade på isen kollade Sofie och Elis på Animalplanet - Gorillaspecial. Elis har börjat säga några ord, men Pappa och Apa är väldigt svårt att skilja på. Så länge försökte Sofie rätta Elis när han sa Pappa, Pappa när det kom apa efter apa i tv-rutan. 
Annars är det Mira, Mamma, lampa, tänd, bil, apelsin, traktor, blomma, mer (väldigt användbart ord) som gäller mest.

Moffa ger Reinfeldt en basturuska

Tokmoffa Lantto och Fredrik Reinfeldt.
Idag har tokmoffa ätit lunch med stadsministern. Han passade på att ge honom en "bastu-löv-ruska" som han enligt tokmoffa blev överväldigande glad åt. (Ni vet en liten kvast (helst med björkkvistar) som man piskar sig själv med för att få igång blodomloppet ordentligt när man bastar)

Hur tokmoffa blev värvad till moderaterna och helt plötsligt sitter i Gällivare kommun och tycker och tänker är en helt annan historia. 
MEN hur 17 han kom på att "Hjo, men ja, en bastu-piska är det vår stadsminister behöver" det har Lantto-Berggrens ingen J*vla aning om varför....

HURRA SNÖ!

En av två snögubbar som vår gräsmatta är dekorerad med nu.

Moster Lisa gör en mage. 

Elis har lite problem med att snön går ovanför knäna.

- Va, redan snö? Dax att byta till vinterdäcken. Tur att man som vanligt är ute i god tid.

Middag!

- Vaddå blanda? Varför ska man blanda allt, då ser man ju inte att jag skrivit Mira...

Wroooom...

Nya transportsättet. Sofie har drömt om den sådan här vagn i ett halvår men tyckt de varit för dyra. Nu sålde de ut dem för halva priset så Mira och Elis har fått värsta lyxåket. Känns bättre att trampa till dagis än att ta bilen!

Huset nuförtiden update

Elis prövar vårt nya superdupersåhimlasnygga arbetsbord.

Hallen nuförtiden...

Avslutar inlägget med en snygg vas som vi fick av Max, Nike och Johanna när de var över på middag. Lantto-Berggren likes a lot!

HA DET MYSIGT!

Björn, Linda och Rikard förbereder paltkalas hemma hos Björn. 
Gänget "Ha det mysigt" är ett gäng med respektive som har någon koppling till att vara födda kring 1974 och/eller i närheten av Gällivare. För några år sedan träffades vi och drack sprit till morgonsolen lyste (istället för midnattsolen) Nu blir det tidigare middagar med en något högre ljudnivå på grund av rätt många små dvärgliknande människor. 
Palt har vi dock alltid ätit - och på senare år hemma hos Björn (han äger en egen paltmaskin, i andra hem även kallad hushållsassistent).

Josefine, Linn, Olof, Linda, Mira, Lena och Ebba väntar på att palten ska komma fram på bordet. 
Den här gången var vi bara två som lyckades äta tvåsiffrigt av paltarna. 

Allt för hälsan mässan

I helgen har det varit allt för hälsan mässan. Vi var och hälsade på mamma på "jobbet". Här äter vi bullar under bordet i Fitness Magazine montern. 

Torsdagkväll förvandlades till fest!

Mira och Palma vid Sofies gamla dockhus från 70-talet. 
Torsdagkväll förvandlades till fest när Palma, Jimmy, Ulrika, Max, Johanna och Nike kom förbi på middag. 

Ken - fortfarande kvinnornas första val...

Ken är fortfarande het på Preems väggar! De beställde förstoringar till huvudkontoret och IGEN ... de vill ha fler och större bilder av Ken. Det var tydligen vissa på mötet som sa att de bara MÅSTE ha bild på den där snygga killen "han som vi använder så mycket". 
Så varsågod, Hans bjuder på en bild, det är bara att skriva ut och sätta upp på kontoret.

Fast när Sofie tänker på Ken så tänker hon på senast han fick henne att skratta hysteriskt mycket:
http://hansen67.blogspot.com/2008/09/verden-er-full-av-tiltrekkende-kvinner.html

Suddig Jimpa Limpa

Mira drog på kalas hos Joanna i söndags så resten av familjen fick roa sig bäst de kunde själva. Kaffe med Marco, Sofia, Nova, Maria, David och Jimmy. Här är suddiga killarna. Jimmy, Elis och Hans. 

Arbetsrummet

För några veckor sedan hade vi inget golv... och kolla nu. 
Lycklig Hans i arbetsrummet. 
Vi väntar på ett skrivbord som ska gå efter hela väggen. Då kanske Sofie också ryms in. Men just nu njuter Hans ensam under älghornen från älgen som tidigare också sprang omkring i Vittangis skogar. 

En annan sak som har förbättras i vårt liv är att vi efter två månader utan tv har en ... och vipps så har vi en gratis månad hos lovefilm.se och vipps har vi sett fler filmer på en vecka än vi sett totalt sedan 10 augusti. 
Ikväll blir det Pans labyrint (Hans val)

Halloooooweeen!

För någon vecka sedan testade vi utrustningen för Halloween på Willys.

Hans, Mira, Eira och Elis fixade pumpan efter middagen idag. Nu lyser den upp vår garageuppfart. 

Firegirl rockar!

Elis höll på att få den här dräkten... men familjen ändrade sig i sista sekund, det var ju lite kallt :-)

Ett hem, ett hus, ett bus!

Ett hem, ett hus, ett bus!

RSS 2.0