Elis raggar.

image366
Nu drar vi, hej då snö. Hej hej sol!
image371
Elis och kompis Nova prövar solhattar.
image367
Hej hallå Nova. Kolla här, kolla här...
image368
Så här gör du om någon fler kallar dig liten...Blås upp kinderna sä här.
image369
Sedan viftar du lite på armarna.
image370
Sådärja. Nu är hon min, bara min!

Vi har köpt en ny golfbag

image363
Egypten gör rätt mycket reklam just nu. Känns extra bra när jag ser lyckliga golfare vid pyramiderna. Snart är det vi som står leende med Egyptens sol ovanför oss. Hans har precis beställt en golfbag inför resan.
image365
Vår nya golfbag.
Att ta med en golfbag kostar ca 200 kronor. Att ta med en kajtutrustning kostar cirka 700. Sug på den ni. Vilka klubbor tror ni ska åka i vår bag?

Appropå sol så kom jag att tänka på när jag jobbade på Turistbyrån i Gällivare. En av uppgifterna var att möta inlandsbanan varje kväll. Berätta om Gällivare och se till att alla hade någonstans att sova. En kväll kom en oljeshejk med tåget. Han frågade vilken tid midnattsolen skulle komma upp.
- Ja, den är där sa jag och pekade på solen.
Då la han sig ner och kysste marken på Gällivare tågstations perrong och mässade en massa saker jag inte kunde förstå.
Sedan ställde han 1000 frågor så jag förstod att han trodde att midnattsolen var en annan sol än den vanliga solen... Hade inte hjärta att ta ifrån honom illusionen just då. Berättade det på midnattsolsguidningen vid midnatt istället.

Min jakt på att undgå Tisdagstristessen tog mig idag på en Ayurvedisk konsultation. Ayurveda är en urgammal hälsovetenskap som de säger bygger på hela människan. De menar på att om man har ont i halsen och går till en västerlänsk läkare så kollar de på ens tunga. Går man till en ayurvedisk läkare så ser de till hela ens livssituation. Skulle få reda på om jag var mest Vata, Pitta eller Kapha och hur jag kan förbättra mitt liv. Anmälde mig för konsultation på www.vedalila.se. Det var lite intressant, han berättade att jag är mest Pitta - Kapha och att min Vata är i obalans. Gjorde ett test på www.vedalila.se innan jag träffade honom, och fick samma svar där.
Jag är lika tveksam till Ayurveda som innan, men det var lite roligt. Roligast var när han frågade om jag någonsin drack iskallt vatten.
- Ja, självklart.
Då drog han efter andan och sa att det var som att dricka gift. Magen är en kemisk apparat som man förstör balansen i när man intar födoämnen som inte är 37 grader.

image364
Efter det latterullade Sofie lite med en gammal vän från Grafisk Teknologi, Marit Fastlund som också är föräldraledig just nu. Roligt. Hittade varandra på ... facebook.
Bilden ovan är från efterdagischill med William och Vincent. Här brottar lillebröderna Elis och Vincent ner storasyrorna. Mamma Johanna bara skrattar.

mmm som i mmmira

Mira har upptäckt alfabetet och det går inte att gå ett steg utan att hon hittar "min bokstav".
Och sedan ett steg framåt:
- Ah, stanna mamma! STANNA! Kolla, kolla, din bokstav.... sssssssss
Och så ett steg till framåt.
- Hallå, stanna. Kolla. O som i Oooooola.
Roligt, men hallå exakt hur länge ska det ta att gå 100 meter?
image361
Mmmmmm ...

image362
Är alltid lite avundsjuk på Mira när det regnar. Gillar teorin med galonisar och stövlar. Sjukt kul att kunna plaska eller till och med sätta sig i alla vattenpölar. Men sedan kommer jag ihåg exakt hur varmt det kunde vara i galonisarna och hur trist det var att ta på dem bara för att man måste.

Sista minuten, vem följer med?

image358
Hans skulle egentligen jobba i Egypten den här veckan. Inspirerade av det bokade vi precis en sista minuten. En vecka här... Sofie har bokat kurs, Hans ska leka med barnen ;-)
image359
Hotellet.
image360
Marco, följ med... titta de går på lina där...

Helg på skjutfältet

Vi har varit på Väddö fredag till söndag. Man kan säga att vi varit på ett skjutfält hela helgen, eller så kan man säga att vi varit i en skärgårdsstuga. Vaknat och ätit middag med sjöutsikt. Fiskat, skjutit granatgevär, pistol och ätit gott.
image357
Elis hittade en skogghuggarmössa på KappAhl häromdagen. Han förvandlades genast till en byfåne.
image356
Eira och Mira ser måttligt imponerade ut över Hans roddkunskaper.
På söndagen vann Eira fisketävlingen. Hon gissade på två. Och två var de fiskar som vi fick i näten.
Lördagens odds vann Hans med 12 fiskar. (Då hade Mira gissat på tre fiskar och Eira på en haj)

Tonight. My room. Bring a bottle.

image353
Elis fick en body av Per-Alexander. Klockren enligt oss!
image354
Nova och Atle diskuterar livet, universum och allting.
image355
Ena sekunden är det sjuuuukt trist att vara mammaledig. Sedan helt plötsligt inträffar det. Elis sover, himlen är blå och Sofie har en kaffe i handen. Allt samtidigt - och precis då innan nästa bajsblöja, tre-års-trots-utbrott och amningstillfälle så känns det så fantastiskt att staten betalar en för att göra det här.
Take-away-latte i Observatiorielunden.

Elis 80 cm i fem år?

image348
Vi var och skaffade pass till Elis idag. Det kommer gälla i fem år. Längd: 80 cm. Ska det stå att han är 80 cm i fem år framåt?
Vi skaffade pass åt Mira när hon var ungefär lika gammal - vi skulle kunna använt samma bild åt dem bägge.
image349
Passomaten. Cool maskin som åker upp och ner, tar bilder och visar ett färdigt pass.    image351

Ken - alla damers favorit

Hans har gjort ännu ett jobb åt Preem och marknadschefen berättade att alla kontor beställer bilder på Ken. Alla efterfrågar bilder på hunken i orange tröja.
Kontor över hela Sverige ringer henne och frågar:
- Har ni ingen bild på den där killen som ni fotade sist.
- Nä, tyvärr ingen som passar just det här.
- Skicka en bild på honom ändå.
Så Ken sitter uppsatt i alla Preems fikarum.
image347
Vi bjuder på en bild, det är bara att skriva ut och sätta upp i fikarummet.

Oktoberkrispigt i luften

image342
Sålde lägenheten i fredags. Puckot som budade upp den gjorde så vi förlorade 250 000 kronor och tog en massa energi. Men när några timmar gått så inser man att vi fått bra betalt för vår lägenhet, och vi kommer överleva.
Vi packade och åkte upp till Gryttjom för lite höstglädje. Solen lyste, himlen var blå, träden var vackra och luften så där krispig som den bara kan vara i oktober.
Gjorde några fallskärmshopp var. Skönt.
Bilderna är från ett annat tillfälle och tagna av en av mina favoritfotografer www.hansberggren.se
:-)
image343
image345
Sofie har beställt ny rigg (ryggsäcken som fallskärmarna ligger i). Lägger ut beställningen här så de som vill köpa en likadan kan göra det. Så hoppar vi lag nästa år :-)
Har alltid haft en röd rigg men tycker det är dax att byta färg. Eftersom jag bor med en fotograf så är svart bara att glömma. Helt vit funkar inte i längden så det fick bli en gul och vit. Hoppas bara den flyger lika bra som min förra.
Nu återstår bara färgval på huvudfallskärmen. Har anammat Marco och Hans "polkagris" på reserven. Gillar ideen att alla vänner har samma färg på reservfallskärmen. Nu vet man att ser man en kompis flyga omkring med en polkagris så kan man börja leta efter huvudfallskärmen och freebagen.
image344
Elis verkade glad över att slippa Stockholmsluften, fast nu har han gått och blivit rackarns förkyld.
image346
Söndagen var grå så vi myste lite i CabbyNovan, åt frukost i Makkara. Åkte sedan och hälsade på Jimmy och Palma.
Eftersom vi ska göra om köket i nya huset så kollar man in alla kök just nu. Jimmy och Palma har ett grymt kök!

Vissen dag

image338
Blommorna som var gröna och fräscha igår men hade vissnat när jag kom hem idag får symbolisera de som budat på vår lägenhet.

Hade visning av vår lägenhet i söndags och måndags. 16 st intresserade, en som kört på som tusan och när han fått lägenheten så tvekar han... och hoppar av efter 1 dag. Han hade inte förankrat det hos sin tjej ... Först var det tillträdesdatum som inte var rätt, sedan var det att de skulle renovera sin hall...
Budare två och tre har redan börjat kika på nya objekt så vi står utan köpare fast vi hade många bra från början. MARDRÖM!!!
J*vla pucko som budar och sedan hoppar av. Är så arg, lessen och ahhhh gahhhh!
Funderar på någon bra hämnd, de ska väl snart sälja sin lägenhet, kanske läge att ge igen. Vi går ihop några och budar och sedan hoppar vi av en efter en. Drar ut på det några dagar så att andra börjat kolla på andra objekt.
Fast jag tror på karma så det är bara att bita ihop och lösa situationen på bästa sätt.
Fick dock reda på att södermäklarna har en svart lista på folk som gjort/gör så som de kollar av vid budgivning. Känns som en klen, men dock liten tröst att de kan få problem vid nästa lägenhet de får för sig att buda på.

Vi får troligen visa om om två veckor eller sätta ut fast pris eller... vet mer imorgon men vill bara lägga mig och sova nu. Om de som ligger trea tar lägenheten så säljer vi den, annars väljer vi att visa om dem. Hoppas trean förstår vilken fin lägenhet de får till ett galet bra pris.
image339
Mira, Hans och Elis äter frukost,
image340
Elis och Nova på Götgatan.
image341
Mira viker pannkakor inför utflykten till Tekniska museet.

Håll tummen!

Nu har vi haft två visningar av lägenheten. Först en igår - söndag. Precis när vi stängde dörren för att gå så blev jag sjukt nervös. Kommer någon att vilja ha den. När vi klev in genom dörren på kvällen så kände jag att "fuck - den som köper den här gör ett fynd!" Den är otroligt fin! Med en rejäl städning, lite blommor, och ett extra ljus här och där så är den löjligt fin. Är speciellt nöjd med vår balkong, bara den borde vara värd massor. Varför har vi inte suttit där mer?
Kommer ihåg att jag satt där varje dag när jag gick över tiden med Mira i magen. Åt glass och försökte njuta och följa alla råd av att ta det lugnt. Kommer också ihåg att jag blev grymt rastlös och minuten senare rusade ut på stan för att träffa någon kompis...
Men nästa minne som dyker upp är alla middagar jag och Mira ätit på den. Vi brukar sitta där (eller jag sitter och Mira klänger ÖVERALLT medan jag försöker få in en sked mat mellan klätterturen i Ormhasseln och balkonglådan med jordgubbar)
Tredje balkongminnet är när vi insett att vi inte har gröna fingrar (eller aldrig är hemma på sommaren) och tagit beslutet att bara odla jordgubbar och Hans var bortrest och jag gick och vattnade och pratade med en riktigt stor och fin jordgubbe. Väntade på den perfekta dagen att äta den. Så kommer jag hem en dag och den bara är borta. Det sammanföll med den dag som Hans kom hem. han påstår än idag att det var en tjuvaktig skata men jag är fortfarande lite sur :-)
image309
Balkongen - ännu finare i verkligheten!
image333
Hur ofta tror ni att Lantto-Berggrens har så här städat i sina skåp?
image334
För att inte vara ivägen för folkanstormningen så drog vi ut på äventyr. Hans tog en kitetur och resten av familjen drog till Birkastan. Bus i Vasaparken med Boel, Mik och Joanna och sedan middag med ett anslutande sällskap bestående av Marco, Sofia och Nova.
image335
Inhandling av middagsmat. Mik, Boel, Joanna och Mira. Mira ser grymt målmedveten ut. Är det Birkahallens Ben & Jerrys glass som ska ner i vagnen?
image336
Som det sig bör så blev det lite sång, lite dans och lite naket under middagen.
(Kanske en liten försmak på Kalle Anka festen som vi alla drömmer om att ha)
image337
Skönaste middagsgästen Nova, här chillar hon på pappa Marcos arm.

Sedan åkte vi hem och funderade på att lägga fram vita handskar att ta på sig inför frukosten nästa dag - så att vi inte förstör vår välpolerade lägenhet...

För fem år sedan försvann en hjälte

image332
För fem år sedan gick Lukas bort i en BASEolycka. Den 11 oktober varje år brukar vi samlas hemma hos Sabine och deras två söner och minnas honom. Det är alltid blandade känslor. Man saknar Lukas, äter chili, dricker tequila och träffar en massa gamla vänner.
Blandade känslor för att man blir påmind om hur lätt allt kan förändras, och uppskattar nuet lite extra. I år var vi cirka 40 stycken som kom, en hel del godingar som man ofta saknar i Gryttjom.
www.lukieland.se

Visningsstädning

Lite jobb blandat med visningsstädning. Mäklaren var här igår och gick igenom vad man kan tänka på inför visningen. Intressant!

Några tips från vår mäklare.
* Skura trapphuset, om första intrycket är att det luktar gott så är man ett steg närmare en lyckad försäljning.
* Öppna upp till alla fönster, så fort folk kommer in så vill de bort från den "onda mäklaren" så de går till ett fönster. Och sedan vandrar de runt från fönster till fönster.
* Ta bort alla färger, inga röda handdukar, färgglada tröjor i garderoben (där rök halva vår garderob) det enda som är undantaget regeln är levande ting. Blommor, kryddväxter, frukter får vara färgglada.
* Man kan också använda färg för att få folk att inte lägga märke till saker. Har man ett hål i golvet så är det bra att hänga upp en färgglad tavla i ögonhöjd.
* Runda saker (typ mattor) gör rum större.
* Tänd alla lampor, eventuellt ljus.
* Arbetar ni med dofter så använd max två. Toaletten ska bara lukta rent, inget annat. Köket kan ha en doft som hör dit. Kaffe, bullar eller kanske basilika.
* Tja och så var det där med att städa tusan...
Hoppas, hoppas några vill köpa vår lägenhet, fast helst skulle jag vilja bygga ut några rum och bo kvar!
image330
Syster/Moster Lisa kom förbi och hängde lite. Vi testade Aspuddens nya kolgrill. Det var riktigt underhållande att hämta maten. Mer om det en annan gång,

660 kr för två minuter

image326
För tre år sedan var Sofie till tandläkaren och passade då på och fråga om sina "benutskott" i nederdelen av munnen. Se bild ovan.
Hon kunde inte svara på om det var normalt eller ej - så hon gav Sofie en remiss till käkkirurgen. Nu TRE år senare blev hon kallad. Tyckte det var lite onödigt, men tänkte att vad 17, har jag nu väntat i tre år så kan man väl kika in där. Vad gör man inte för att döda tristessen en vanlig tisdag.
Sofie satte sig i stolen, superkäkkirurgen kikade in i munnen. Sa "det är helt normalt, vissa har dem, vissa har dem inte, vissa har en, vi kan operera bort dem om du vill. Vänligen betala 660 kronor på vägen ut."
image327
Elis kan inte bry sig mindre...

Dagens överraskning. Fick ett inbjudningskort av en barndomsvän, de har gift sig och bjuder till fest.
Glad över inbjudan, men måste de smyga med allt ?

Kompisar

image322
Mira och Klara på väg på äventyr.
image325
Vincent, Johanna, Mira, William och Elis besöker Aspuddsparken som är på vår gata.
image323
Babysim i Aspuddsbadet. Nu kör vi varje Måndag och Torsdag för vi har missat så många tillfällen...

Ääääntligen fast föda.

image321
Äntligen får man lite fast föda. Elis testar gröt. Han mumsade på som aldrig förr.

0-väder och Muurikkan på Stureplan

Vi packade bilen med fallskärmsprylar och kiteprylar och tänkte att blåser det kitar vi, är det sol och vindstilla så hoppar vi fallskärm. Det var mulet och vindstilla? Vad göra? Körde hem grejerna.
Levererade "Uniqe Muurikka" till Per-Alexander och Lisa som skulle på bröllop på lördagen.
image318
Lanttopappa har haft rörfirma i drygt 30 år och gillar att pruta. (Eller göra bra affärer som han säger) Sofie brukar inte tycka hon är så lik honom i det avseendet men sedan kommer hon på sig själv med att pruta på skorna när de är för dyra eller som i fredags i Jaktaffären i Åkersberga...
Prutade 90 :- på Muurikkan åt P-A och Lisa. Kändes bra, är nog mer lik min far än jag vill erkänna.
image319
Vi tog en kaffe på Anglais vid Stureplan. 58 kronor för två vanliga svarta kaffe. Det är ju så man blir förbannad. Det var Hans som köpte (prutade inte)

Macka och välling i bilen

image314
Vi har slipat och lackat om vardagsrums och hallgolvet hemma. Luktar s*tan så vi har bott hos Marie och Ola under en vecka. Det som skulle bli två dagar blev en vecka. Tack, tack, tack för att ni orkat med anstormning Lantto-Berggren. Mira har varit grym, käkat frukost i bilen varje morgon. Macka och välling med utsikt över E18.
image315
Mira och Eira målar.
image316
Atle (Eiras lillebror) håller koll på tillvaron.
image317
Besökte bibloteket i Aspudden med Klara och Klaras mamma Karin. Lånade gratis muminfilm och en till bok - trots att vi inte fört tillbaka Alfonsboken. Hurra för att barnböcker inte har någon förseningsavgift!!!

Glass

Om någon missat det så kan jag upplysa om att Lantto-Berggrens älskar glass!

Hittade ett nytt glassställe (som ologiskt nog har öppnat i september) Korsningen Dalagatan/Observatoriegatan. Skylten säger liksom allt.
image310
image320
Sofie (och Elis) besökte Folktandvården mittemot och firade sedan sina 0 hål med en kompisglass med syster/moster Lisa.
image311
image312
Det fanns strössel. Maränger, vanlig choklad, apelsinchoklad, cookiechoklad, hasselnötter, stjärnor, hjärtan... ALLT!
image313
Vi valde som sagt en "kompis-glass". Fyra kulor, valfri topping och strössel. Testade äpple, yougurt, kanel (grym!), cookie och hallonsorbe (sinnesjukt gott!)

Vi bor fint

Nu ligger vår lägenhet ute till försäljning ... Det är ju så man vill bo kvar!
image307
image308
image309
http://www.svenskfast.se/Templates/ObjectView.aspx?objectid=3CQ2OU2J2RPHVTHI&SearchResultIndex=0
(Sorry länkarna verkar inte fungera så bra när jag bloggar från min Mac...)

RSS 2.0