Hans hänger med kidsen

image549
Elis är hemma med Hans medan Sofie går en yogaledarutbildning hos SAFE. Elis kikade in för en slurk mjölk, och passade på att kolla in alla moves...
image550
Per-Alexander, Sofie och Mira drog in till stan tidigt på morgonen. Mira drack välling och P-A och Sofie sippade kaffe genom bilköer och broöppningar.
image551
P-A och Mira fixade kvällsmaten. P-A ville ha ett glas vin till matlagningen, och Mira beställde (beordrade) ett glas mjölk. Resultatet blev sjuuukt god indieninspirerad mat.
image552
Hanna, Totte och Nikke kikade förbi för att kolla in huset och alla hål vi har i golvet, taket och väggarna.

Historisk dag

image541
Sofie och Elis (vet inte riktigt vems ögon han ärvt ;-)
Elis har precis ätit upp en hel burk mat för första gången. Wohoooo!!!!
Mira har aldrig tyckt att det är speciellt roligt att äta och ammade till hon var ett år. Elis har hittills följt i hennes spår, men idag käkade han som aldrig förr.
Onsdag till Lördag ska Sofie gå SAFEs yogaledarutbildning steg två och Hans ska vara lite pappaledig... med en ammande Elis... Så Sofie förbereder Elis lite inför veckoslutet.
image542
Sofie, Mira och Elis följde med Marie, Ola, Eira och Atle till Ikea i Barkaby. Tur att de har värsta bästa bilen... Sju personer i en bil!
image543
Mira och Eira hängde i lekrummet (vi vuxna var grymt avundsjuka när vi såg bollhavet...)
image544
Marie, Ola och Atle provsatt soffor.
image546
Mira och Eira fick glass efter att ha hängt i lekrummet en timme.
image545
Imorse 06.30 mötte Hans Marco, Sofia och Nova på Arlanda. Så ÄNTLIGEN är Marco, Sofia och Nova tillbaka från Vietnam och Thailand! Lagom pömsiga bjöd de på middag. Gott men framförallt väldigt roligt att de är tillbaka! We like! Bara därför bjuder jag på en bild från i somras...
image548
Farbror Marco fick ett par helt nya kalsonger, seamless och allt från Lena Kaulanen. Hon köpte dem med kärlek på Lidl - en av Marcos favoritvaruhus. Vi säger bara kvalité!

Monsterbubbel

image539
Hemma igen. Mira och Elis badar i badrummet. (Jepp, samma badrum som läcker vatten ner till taket i undervåningen... men det är bara om man duschar på golvet...)
image540
Vilket bubbel ska vi välja idag?
Mira och Elis har fått bubbel av moster och morbror. Hmmm... ska vi välja tomtebubbel, monsterbubbel, larvbubbel, skelettbubbel eller prinsesskulorna? Idag blev det fladdermusbubbel.

Storkusinerna

image535
Hans och storkusin Ella matar Elis. Tänk er att ha två underhållare av det här slaget när ni äter middag...
image536
Hans, Mira och Joel äter frukost.
Storkusinerna bor på Orust året om så vi passade på att hälsa på några dagar extra. De hämtar mjölk från närmsta bonde (se flaskan på bilden ovan) och honung från en kompis. Vi har ätit nybakt bröd, hemmagjord musli och sjukt goda bullar hela helgen. Så gott!
image537
Leni och Elis.
image538
Ellas rum. Tänk att vakna upp och kika ut på vattnet - varje dag.

Fler hål i golvet

image533
I torsdags fick vi ännu mer besök, och ännu fler hål i golvet. Anticimex var hos oss igen och borrade ett gäng nya hål i golvet. De rapporterar nu till försäkringsbolaget, som rapporterar till säljarna av vårt hus som i sin tur rapporterar till oss... Spännande värre.

Bjuder på en snygg stjärngosse

image532
Efter begravningen av Ture så åt vi lunch och Hans kusin Malin hade satt ihop ett litet bildspel om Ture men också om släkten. Bjuder på den här bilden som Hans mamma tagit. Det är farbror Anders, Hans och faster Annika.

God tur Ture

image531
Ture och Mira.
Samma dag som vi flyttade de första kartongerna innan jul så gick Hans morfar bort. Man kan väl inte säga att det var helt oväntat eftersom han var 96 år. Men det är ändå väldigt sorgligt. Det känns verkligen som en epok går i graven.

Man brukar alltid säga att en människa var speciell när den dör. Men Ture var verkligen speciell!
Den första historen som jag kommer att tänka när det gäller Ture är när Hans var förbi för något år sedan och Ture visade en hel hylla med nya National Encyklopedin.
- Titta här Hans. Aj aj så dyrt men ack så fin.
- Men vad är det där nedanför frågade Hans.
- Ja, det ett gammalt band med National Encyklopedin. Men du vet det kommer ju så många nya ord.
- Hur använder du det då?
- Ja, du vet, man sitter och ser nyheterna och så säger de något ord man inte förstår. Som häromdagen sa de cpu-minne. Ja då springer man hit och slår upp det så kan man följa med på nyheterna...
Tänk att få vara så pigg och intresserad av omvärlden när man
är över 90 år.
I fredags var vi på begravning i Lerum. Sorgligt men fint.

Hot hot hot

image527
Elis vill verkligen verkligen bränna sig på vår öppna spis.
Om man ska göra en lista på vad som är mest spännande i huset - enligt Elis så ser den ut såhär:
1. Öppna spisen.
2. Trappan
3. Blommorna.
image528
Elis, Max och Totte pratar - grabbar emellan.
Idag har vi kört bil! Först skjutsade vi Hans till Kista, sedan skjutsade vi Mira till dagis i Aspudden, sedan skjutsade vi mamma till en lunch med Josefine i Solna, och sen till Mälarhöjden för att hänga med Totte, Max och Hanna, så hämtade vi Mira, sedan körde vi genom stan (Stockholm) och gjorde några ärenden och sen bar det iväg mot Åkersberga via Kista där vi plockade upp Hans igen... Phu!
image529
Ebba, Mira och Nell bygger lite på dagis.

Äntligen vardag!

image526
Släkten har varit på besök under två veckor. Roligt!
De flesta dagar har det varit fullt hus. Igår vaknade vi upp till nygräddade pannkakor och åt brunch med Mormor, morfar, moster Lisa, Per-Alexander. Idag vaknade vi upp i ett tomt hus. Elis kröp runt och kikade in i alla rum och sa "thäää" "thäää".
Men det finns fördelar, Sofie gick en tur med Elis, han somnade - och sover fortfarande utanför fönstret (se bild)
Sofie sitter och jobbar vid köksbordet. Idag är det Fitness prenumerationskampanj till Sverigehäftet och planering av yogapass till imorgon som står på agendan.
Imorgon är det premiär :-)
Då ska Sofie leda sina första yogapass på yogabolaget (www.yogabolaget.se). 18.00 Poweryoga för nybörjare. 19.30 Poweryoga, avancerad. Kan bli hur bra som helst, kom vettja ;-)

Vatten i taket och hål i golvet

image518
Vi tjatade till oss en middag hos Ola, Marie och Atle. Gott och dammfritt.
image520
Igår var Anticimex hos oss och konstaterade det vi vetat en vecka. Vi har murkna bjälkar i golvet och fuktläckage i taket. Han imponerade genom att rapportera direkt från sin handdator till kontoret, och inte bara det... Som värsta mission imposible agenten så plockade han fram en liten skrivare och skrev trådlöst ut rapporten till oss.
Tufft, från dammig byggnadsplats till mission imposible på en sekund.
image521
Hans bjöd på älg, Lisa och Per har lite damm hemma hos sig (se nedan) - så vi kunde locka ut dem till förorten.
image522
Hemma hos Lisa och Per...
image523
Elis och Mira deppar inte över lite fukt i nya boendet :-)
image524
Fika på Thelins  på Fältöversten.
image525
I tisdags testade vi Roslagsbanan. Mira fick egen biljett, det nya fåret miniMira fick följa med.

Se så lycklig man blir på Biltema

image515
Moffa Sune, Martin och Lisa tog en tur till Biltema. Lanttofamiljen har aldrig hört talas om att prylar inte skulle göra en lycklig... Vi har snarare ett ordspråk som lyder. "Biltema gör dig lycklig, chaallallalaa"
Dagens fynd blev smyckeskrin (se ovan), lövräfsa, sandpapper, elkablar, kabelrör, sprayfärg, en tratt, tejp och barntandborstar.
image516
Morbror Martin förevisar en annan variant av utvikbart smyckeskrin. Se www.biltema.se för inspiration för hemmet :-)
image517
För något år sedan fick Hans en variant av den här fina cruisern - från Biltema.
Annars har dagen bestått av rivning av Lisas lägenhet (vi vågar inte göra fler hål i vårt hus nu...) samt rensning av garaget.

Godkänt kaffe

image514
Igår drog Elis ner vår kaffebryggare i golvet så idag inhandlade vi en ny bryggare. Valde Moccamaster efter Jimmys påtryckningar. Allt för att han och alla andra ska hälsa på oss oftare. Vår gula espressobryggare har såklart fortfarande en given plats i köket.
image513
Tog en tur i solen. Hittade en Vi och Järnia affär.

Fukt i taket, jajjamensan!

image510
Eftersom vi inte kan lägga nytt golv - på grund av att det ska komma en besiktningsman på onsdag och kolla på vattenskadan... så började vi riva tak i hallen och köket istället. När vi tog bort en fin takskiva så var det ett litet fukthål även där.
Det här blir bara bättre och bättre. Kikade in under innertaket och jipieee ännu en liten fuktskada.
Det börjar bli lite komiskt.
Morfar Sune tappade gnistan totalt och satte sig på en stol i köket och sa "jag blir så stressad över sånt här"...
Vi tog ett glas rödvin och livet kändes lite bättre.
Lisa och Per-Alexander kom och lagade tacos och efter några glas rödvin till så hade även Sune fått tillbaka gnistan.
image511
image512
Byggmöte. 23.00. Hans, Per-Alexander, Lisa och tokMoffa.

Försov oss, Ikea och köttbullar

image509
Cirkusfamiljen. Mira i luften, Hans i orange tröja och Elis kollar in tekniken.

Klaras paket

Så här glad blev Klara i Kvicksund över Miras paket.
image508

Wohoo murket golv

Igår när vi tog bort golvet så passade vi på att kika in under där det sviktade lite och jipiie (obs! ironi) en vattenskadad bjälke. Så bygget tog lite stopp och vi ringde besiktningsman och mäklare och säljare och försäkringsbolag och och och ... Så nu väntar vårt golv på Anticimex som ska komma och besikta nästa onsdag och efter det får vi vänta på besked om vad vi får och inte får göra (läs betala)
F*n vad underbart att bo i hus.
image504
Så vi rev taket i hallen istället - tänkte oss vitt tak med en rad av infällda spottar. (Rodis, Rodis kom kom!)
image505
En av Miras bästa kompisar från dagis har också flyttat så idag ritade vi en teckning och målade en mask till henne. Tänk att få ett sådant här brev i brevlådan, hoppas hon blir glad... (Gubben till höger om adressen är Klara som Mira målat henne - fast det ser ni väl ni som känner Klara)
image506
Middag med Marie, Eira och moffa Sune.
image507
Moster Lisa, Morbror Martin och Per-Alexander kom förbi lagom till middag och sedan byggmöte.
På bilden ser vi moffa, moster och morbror.

Lanttoklanen renoverar vidare...

Åker man hem till moster Lisa möter man det här...
image502
Hallen.
image503
Sovrummet.

Vi är igång!

image497
Tokmoffa har anlänt och rivningen var oundviklig...
Tokmoffa heter Sune och blir galen av att sitta still.
För att ni ska få en bild av Sofies bakgrund så kan man citera mormor som är hemma i Gällivare och jobbar:
- Åhhh, vad jag längtar ner. Det är ju så roligt att börja riva.
De har alltid renoverat. Barnen Lantto har alltid bott i en arbetsplats. Var det inte renovering på gång hemma i huset så var det stugan, och var det inte i stugan så köpte de en ny "stuga" att renovera. Sitta still kan man inte ;-)
image498
Mira, Hans och tokmoffa river första golvet.
image499
Moffa är här! Kvällskramar.
image500
En kaffe med Marie och Atle.
image501
Elis hängde med farsan medan mamma var på ett möte.

Bio på folkets hus

image494
Världens bästa moster (även kallad moster Buffel*) och Per-Alexander gav oss en biokväll. Vad kan väl vara bättre än att testa den lokala biografen? Såg Arn - Tempelriddaren.
Om vi överdriver lite så var vi 15 personer i publiken. Rätt sköna stolar, rätt bra film, baren bredvid hade rätt ok vin, popcornen godkända.
Filmen var som sagt var rätt ok, men Sofie HATAR filmer som har en fortsättning... Det kändes lite som efter sista avsnittet av Lost - alltså att det var spännande, men pilleputta dig, du kommer inte få reda på vad som händer förren om 1000triljarders år...
http://www.arnmovie.com/
image495
Hans testar lokala pubens vin. (Vi tog med oss popcorn från bion)
Eftersom det tog två minuter att köra till bion från oss, så hann vi med att kika in på baren dörr i dörr med biografen.
image496
Elis har kört runt med Mira halva dagen. Hon får styra lite, men han är grymt stark. Runt, runt, runt...

* Moster Buffel.
Under ett besök på Skansen när Mira var ca 2 år så hälsade vi på bufflarna. Det fanns en mamma buffel, en pappa buffel, en liten buffel. Men vem är det fjärde buffeln frågade vi Mira.
- Moster Buffel svarade hon helt självklart.
Hallå, vilken familj vore fulländad utan en moster buffel? Inte vår iallafall! Hurra för moster Buffel!

Kallt som i kite... och glasstårta

image489
Idag började vi dagen med att supporta Hans när han kajtade. Mira gungade, Elis frös och Sofie drog klantigt nog i huvudet i marken och skon i sjön när hon skulle hjälpa Hans upp med kajten. Men sedan flög Hans över de isande vågorna. Bitande kallt i vinden, men jäkligt skönt att få vara ute en stund.
image490
Sedan drog vi på tvåårskalas i Bromma. Albin fyllde två. Mira mumsade glasstårta, här tillsammans med Carma.

Mommomacka

image487
Vi har importerat exklusiva mommomackor, hjortron och älgkött från Lappland, frakt till dörren ingick i priset.
Vissa avslutar sin frukost med en bulle eller något annat gott - vi tar en mommomacka.
Överst är Mira och Hans. Nedan är Elis som också mumsar mommomacka.
image488
image491
Mira och byfånen utanför vår lekstuga.
image492
Hey, kom in till mig!
Mira bjuder på clementin i sitt hus. (Morfar - kolla in blandaren i bakgrunden)

1-2-3-4-5 timmar på Ikea?

image484
Vi drog till Ikea för att som Jimmy brukar säga "fixa lite". Det råkade bli så att vi klev in vid 12.30 tiden och ut 17.30... det blir inte en timme, inte två, inte tre, inte fyra utan FEM fucking timmar på Ikea. Vi började med att äta lunch tillsammans med rätt så många andra. Här kollar Hans (observera snygg frisyr) och Elis igenom inköpslistan.
image485
Passade på att fira Mira Svea Vilhelmina Lantto Berggrens ena namnsdag.
image486
Sedan testade vi sängar - och köpte två.
image493
Nästa stora tidstjuv var planering av ett kök. Fast det väntar vi med att beställa.

Äntligen ett nytt år!

image481
Äntligen ett nytt år! Mira kollar om några fler fåglar kommit till vår "happy bird kondom" (En grön kondomliknande sak innehållandes fågelmat) som hänger utanför vårt köksfönster.
image482
Nyåret firades in på "landet". Närmare bestämt Per-Alexanders lantställe. Mycket trevligt och mycket gott. På bilden ovan håller P-A och hans syster Maria välkomsttal. Vid tolvslaget hade vi värsta bästa utsikten över Södertäljes alla fyrverkerier.
image483
Första renoveringsrummet blev vårt blivande sovrum. Här spikar Hans upp nya lister - farbror Marco har deklarerat att de bruna som fanns där innan var HELT FÖRKASTLIGA! (Visst är arbetsställningen med beröm godkänd?)
Just nu sover vi på nedervåningen - för vår 160 säng ryms inte upp för trappen. Men imorgon blir det nog en tur till Ikea för inköp av ny säng. Då kommer det finnas en mycket skön 160 bred säng för gäster som vill dricka massor av vin (sprit) med oss och sova över... (Ja, man kan få sova över utan att dricka med :-)

Kompisar vågar sig ut i förorten

image479
Vi fick besök av familjen Stier i söndags. Mys, mys, mys! Mera mys åt folket.
Joanna och Mira lekte, lekte och lekte. Här swochar de förbi i en häxfärd. De är så snabba att det inte gick att fånga dem på bild. Bilden är snattad från:  http://stierfamiljen.wordpress.com/
image480
Här är Elis och Sofie. Elis iklädd en jeansväst från farmor. Den var menad åt Mira men just lite för liten så Elis testade den. Och vips ser han ut som en klockren förortsraggare... Liten mustach och moppe till den här västen så är det klart...

RSS 2.0