Världens bästa Lisa!


Här är världens bästa Lisa!
Hon är också världens bästa moster.
Och världens bästa syster!
Och världens bästa gudmor!
Och världens bästa barnvakt*
Och och och...

Men man blir lite extra glad när även världen inser det:
http://www.nsd.se//NYHETER/ARTIKEL.ASPX?ArticleID=4461961

* Eller vad säger man om att hon och mormor bodde med Mira och Elis en hel vecka medan Sofie och Hans åkte skidor. Sofie och Hans kom hem till ett nystädat hus (med tulpaner på bordet), nybadade barn, inte ett plagg i tvättkorgen.
Magiskt som Mira skulle säga! Miljoners miljoners tack!
(Det enda lilla lilla lilla lilla negativa är kanske att Mira påstod att de inte borstat tänderna någongång sedan vi åkte. Men av någon anledning så tvivlar Mamma Sofie på dotterns trovärdighet i den här frågan)

Mästarnas mästare

Känns länge sedan... fast det bara är en vecka sedan...

Hemma i soffan igen. Vi såg lite av "Mästarnas mästare" på TV här om dagen.
De stog och skulle hålla en ballong ovanför huvudet, Hans tyckte de var mesiga som bara klarade 32 minuter, så han satt så här i 40 minuter.
Tänk att VI lever med MÄSTARENS MÄSTARE...

Föräldrar på vift.
Rårakor kroppkakor eller rätt och slätt palt!


Vi skulle göra rårakor men:
1. Hamnade i ett bråk om det heter rårakor eller råkakor.
2. Elis tyckte det var så roligt att köra mixern så potatisen blev en smet...
... så vi gjorde palt istället....

JAAAAA PAAAALT

Nääää... det var inte min plan hela tiden...

Mysigt med hemmakontor


Hans njuter av att jobba hemma med sjuka barn. Det är jätteenkelt att koncentrera sig.

Man lär sig liksom hålla många bollar i luften samtidigt.

Det är roligt nästan hela tiden.

Sofies favoriter


Här är de som Sofie älskar mest.

Och bara för att jag säger älskar mest så kommer jag att tänka på en gång när de höll på med en instruktörstavla i Gryttjom. De tog bilder och ställde några frågor.
En av frågorna var vad man gillar.
Sofie svarade glass.
Hans svarade Sofie.
Det såg roligt ut på tavlan.
Sofie skämdes.

Det var sol och varmt ute... okej!?!
Så Sofie vill nu nu fastställa att hon älskar Hans mer än glass. Så det så!

Aktivitetshelg!


Moster Lisa och Per drog med oss till Klätterverket. SÅ KUL! Mira rockade och vi ska definitivt tillbaka någon dag. Snart!

Mira och Sofie i boulderrummet. Mira funderar på vilken led hon ska välja. Sofie är bara glad att hon får användning för sin gamla klättersele.

Elis han klättrar han med. Största intressena just nu är:
* Kylskåpet. Om Elis får välja så skulle han småäta lite hela tiden, fast det är framförallt att liksom kolla vad som finns och plocka lite i kylen.
* Slå av TVn när Mira kollar.

Annars har helgen bestått av löjligt god chilimiddag hos Boel, Mik och Joanna, lite simträning för Sofies, lite benträning för Hans del. Simlekis, Lekiz med 1000 barn och en god middag med Yngvar och Tilly.

Fina killar

Jag var in på www.johner.se idag och sökte på Hans Berggren. Det är som att kika i familjealbumet. Vad mycket roligt vi gjort. Och vad fint allt varit ;-)
Ovan är en favorit på Hans och Jimmy i en kälke på väg från Kebnekaise fjällstation. Så himla fint och jag vet inte men man tycker att man inte åldrats så mycket... men ser de inte liiiiite yngre ut än idag?

En annan favorit var den här från Korsika. Tycker det är lite Sound of music känsla över den. 

Tjejerna på pass. 

Sofie pimplar. 

Förädiska bananer

LanttoBerggrens har börjat med matschema. Det började med att Mira ville ha köttbullar till middag VARJE DAG. Hans lackade ur och sa att nu gör vi ett schema och får bestämma var tredje dag. Så här kan ni se förra veckans schema. Raggarräkor var en hit :-)

När vi ändå är inne på mat så har Sofie funderat på några saker som får väldigt stor plats i ens liv när man fått barn, men som aldrig ens passerade ens hjärna utan barn. 
1. Att bananer kan ge så fula fläckar! Vi pratar om fläckar som inte går bort med någonting. Vad 17 är det för ämne i bananerna som gör att en löjlig fläck som först inte syns aldrig försvinner från den vita tröjan. Ever ever igen?
2. Vad är äckligast att få - ris eller pasta under strumporna? (Ris enligt oss) Med en ettåring i familjen får man någonting under strumpan varje dag...

RSS 2.0